fbpx

SEA

SEA: Search Engine Advertising

De kreet SEA Search Engine Advertising in de wandelgangen beter bekend als Google Adwords, of Google Ads zoals het tegenwoordig heet, oftewel een advertentie op een zoekmachine. Afhankelijk van uw bedrijf/ organisatie kan het zinvol zijn een budget te besteden aan SEA. Maar voor u hierin investeert is het nuttig eerst eens na te gaan op welke zoekwoorden u gevonden wilt worden en tegen welke prijs. Het zal duidelijk zijn dat het niet eenvoudig is om op het woord schoenen bovenaan te komen staan in de zoekmachines. De vraag is dan ook: zijn er andere opties? Ook hierin adviseren wij graag.

Op basis van een afgesproken budget stellen wij de optimale trefwoorden voor en voeren dit na goedkeuring uit. Door te sturen op de juiste PPC strategie (Pay per click) kunnen we de kosten in de hand houden. Zodra deze te veel gaan stijgen proberen we de site op een andere manier relevant te maken voor de zoekmachines. Belangrijk blijft dan wel om regelmatig te controleren of ‘het publiek’ nog op deze trefwoorden zoekt. Dit behoort standaard bij onze service.

Wat houden SEO en SEA in?

SEO, staat voor ‘Zoekwoord machine optimalisatie’ dit zijn eigenlijk alle activiteiten die uitgevoerd worden om ervoor te zorgen dat uw website hoger scoort in de organische resultaten van zoekmachines zoals Google vallen hieronder. Search Engine Advertising (SEA), betaalt u eigenlijk voor de kliks, vandaar dat het ook wel PPC genoemd wordt (Pays-Per-Click). Hier adverteert u rechtstreeks op Google of een andere vergelijkbare zoekmachine. Dit is ook wel bekend onder de naam: Adwords.

Wat zijn keywords?

Keywords zijn zoekwoorden en woordgroepen in uw content waarmee mensen uw site op het internet kunnen vinden. Een website die goed voor deze zoekwoorden is geoptimaliseerd heeft een betere kans zich hoog in de Google lijsten te positioneren. Zoekwoorden zijn een belangrijk een onderdeel van SEO.

Mijn website optimaliseren, hoe doe ik dat?

Een website optimaliseren kost veel tijd en is afhankelijk van verschillende aspecten. Een groot onderdeel, misschien wel hét belangrijkste onderdeel hiervan is SEO (Search Engine Optimalisation), ook wel zoekwoorden-optimalisatie genoemd. Bij SEO zorgen we ervoor dat de teksten op de website goed opgesteld en goed leesbaar zijn. Tevens zorgen we dat de juiste keywords gebruikt worden en dat deze de positionering van de pagina in Google vergroten. Ook is het van belang dat er verschillende in/externe links toe worden gepast op de pagina.

Laatste nieuws:

×

Direct Contact?

Stuur ons via whatsapp een bericht en wij proberen zo spoedig mogelijk te reageren.

×