fbpx

Klanttevredenheidsonderzoek

Heeft een klanttevredenheidsonderzoek nut?

Momenteel worden er heel veel klanttevredenheidsonderzoeken gedaan. Vul een paar bolletjes in en u krijgt een prachtig rapportcijfer. Staat natuurlijk leuk op uw website, maar kunt u er ook iets van leren? Helpt het uw organisatie naar een hoger plan te tillen? Een kwalitatief klanttevredenheidsonderzoek is dan meer op zijn plaats. Een goed klanttevredenheidsonderzoek kan bovendien belangrijke informatie opleveren voor uw positionering en als basis dienen voor een marketingplan en/of een communicatieplan.
Wij beschikken over software waarmee we uw klant de juiste vragen voor kunnen leggen en overbodige vragen achterwege laten waardoor we een nuttige klanttevredenheidsenquête kunnen voorleggen.

Door niet alleen een goed onderzoek op te zetten, maar de uitkomsten juist te analyseren en te interpreteren kunnen we u helpen de klanttevredenheid te verbeteren.

Mcomm | marketing&communicatie heeft een ruime ervaring in het meten van klanttevredenheid. In vrijwel alle gevallen krijgen wij bij de presentatie dezelfde opmerking: ‘dit hadden we niet verwacht, hier kunnen we echt mee aan de slag!’

Wat heeft u aan een klanttevredenheidsonderzoek?

Met een klanttevredenheidsonderzoek kunt u erachter komen hoe klanten over uw denken. Het is namelijk belangrijk wat uw imago en reputatie bij bestaande klanten is. Klantenbinding is een belangrijk onderdeel, als uw klanten tevreden zijn, geloven ze in het merk en worden ze uiteindelijk loyaal. Tevreden klanten zullen niet snel aarzelen weer bij u te kopen. Bovendien zijn tevreden bestaande klanten makkelijker tot een herhaalaankoop te bewegen dan dat u nieuwe klanten vindt.

Wat houdt een klanttevredenheidsonderzoek eigenlijk in?

Wij zijn bij een klanttevredenheidsonderzoek niet op zoek naar wat er goed is. We zijn op zoek naar waar de klant niet tevreden over is, u kunt hier namelijk van leren. Door speciale software worden er door middel van enquêtes en interviews vragen gesteld aan bestaande klanten om erachter te komen wat mensen denken over een bepaald product/dienst. Er worden niet alleen vragen gesteld, de uitkomsten worden volledig geanalyseerd. Hierdoor kunnen we erachter komen hoe we de klanttevredenheid naar een hoger niveau kan worden getild.

Waarom een kwalitatief klanttevredenheidsonderzoek?

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die een klanttevredenheidsonderzoek aanbieden. Een enquête in elkaar zetten is één, de juiste vragen stellen is iets anders. Mcomm stelt de juiste vragen aan de klant, houdt rekening met een juiste volgorde en stelt geen overbodige vragen. Dit doen we met behulp van professionele software. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid een écht nuttig klanttevredenheid onderzoek te schrijven, een onderzoek waar bedrijven daadwerkelijk wat aan hebben.

Laatste nieuws:

×

Direct Contact?

Stuur ons via whatsapp een bericht en wij proberen zo spoedig mogelijk te reageren.

×