fbpx

Online strategie

Om uw klanten te bereiken moet u zorgen dat u opvalt: ook online!

Om klanten te bereiken moet u zorgen dat u opvalt. Dat is altijd al zo geweest. Anno nu moet u én fysiek én door middel van online marketing digitaal opvallen.

Hoe meer u van uw klant weet, des te persoonlijker wordt uw relatie met uw klant. Vroeger ging dat één op één. U kende uw klanten en zij kenden u. De digitale klant rukt op, dat is zeker niet nieuw. Er zijn wel nieuwe marketingtechnieken om uw digitale klant te leren kennen en begrijpen. Al uw datastromen moeten in goede banen worden geleid; digitale personalisatie is van levensbelang.

Wij willen graag, samen met u, een online strategie uitzetten: wat is het doel en met welke middelen kunnen we dat doel, tegen zo gunstig mogelijke kosten, bereiken? Vaak is het zo dat door het slim combineren van verschillende kanalen het doel veel eerder wordt bereikt tegen lagere kosten. Denk dan bijvoorbeeld aan het inzetten van social-media, e-mailings, linkbuilding, het plaatsen van landingspagina’s en de juiste zoekwoorden in uw marketingstrategie.

Volgens Mcomm | marketing&communicatie begint een marketingcampagne dus altijd met een strategie. Wie bent u, wat is uw imago, hoe wilt u worden gepositioneerd en wat wilt u bereiken? Daarop wordt de strategie gebaseerd en bepalen we welke boodschap wordt uitgedragen, via welke kanalen en op welke wijze dit wordt gecommuniceerd, of het effectief is om offline marketingactiviteiten in de online marketing te integreren en zo ja, op welke manier? Om u op de juiste manier te kunnen positioneren gaan wij op zoek naar antwoorden op de volgende vragen: Wie zijn uw klanten/ doelgroep? Waar bevinden zij zich? Waar liggen hun interesses? En bovenal: hoe vindt de doelgroep u? Op die manier kunnen wij zorgen voor de juiste (online) propositie!

Het mooie van online marketing is dat resultaten steeds beter meetbaar worden. Uw website verzamelt ontzettend veel data. Als deze op de juiste wijze worden geanalyseerd, kunnen wij een groot deel van het aankooptraject van uw klanten volgen. Dat betekent dat wij hierin kunnen sturen en effectiever te werk kunnen gaan. Als uw potentiële klant op het punt staat een order te plaatsen, kunnen wij hem net dat laatste zetje geven om voor u te kiezen en niet voor uw concurrent. Wilt u weten hoe we dit aanpakken? Neem dan gerust eens contact met ons op of kom eens langs voor een heerlijk kopje koffie.

Online marketing Middelburg
Wat omvat een online-strategie?

Een online-strategie is essentieel als u als bedrijf zichzelf naar de buitenwereld wil profileren. Binnen de online-wereld zijn hier verschillende manieren voor. Samen met u zoeken wij welke methode het best bij u past. Door onder andere de doelgroep te analyseren kunnen we erachter komen welk online-kanaal om een bericht over uw product/dienst/merk te verspreiden het beste voor u is. Enkele middelen die wij gebruiken om resultaten te analyseren en te optimaliseren zijn: Google Analytics, Social-media, zoekmachineoptimalisatie, Google-Adwords etc. etc. Hebben we de nodige informatie geanalyseerd, dan bepalen we welke strategie het best bij u past.

Hoe positioneer ik mijn website?

Een bedrijf goed online positioneren is niet altijd gemakkelijk. Het is natuurlijk belangrijk om een website te (laten) maken die er cosmetisch goed uitziet. Daarmee kom u echter niet bovenaan de Google-zoekresultaten. Naast uitstraling is het belangrijk om de website overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Buitenom een informatieve tekst, is het voor de website-eigenaar wenselijk een tekst te hebben waarin de juiste zoekwoorden verwerkt staan. Goed geplaatste zoekwoorden gaan er onder andere voor zorgen dat u hoog in de zoekresultaten staat en u zich dus krachtig positioneert. In plaats van u zelf te positioneren kunt u het ook laten doen. Het team van Mcomm kan met de beschikbare ervaring en een handige set vaardigheden hoge resultaten boeken. Dit scheelt u veel tijd en werk.

Hoe kom ik erachter welke strategie het best bij mij past?

Heeft u nog geen strategie? Of is de huidige strategie achterhaald? Mcomm kan u daarbij helpen, ons team gaat uw bedrijf door om te kijken wat het DNA van uw bedrijf is. Zodra wij erachter komen wat voor DNA er in uw bedrijf schuilt, dan bepalen we welke strategie hier het best bij past.

Laatste nieuws:

×

Direct Contact?

Stuur ons via whatsapp een bericht en wij proberen zo spoedig mogelijk te reageren.

×