fbpx

Concurrentieanalyse

Wie zijn uw concurrenten en wat bieden zij aan?

Concurrentieanalyse vindt vrijwel altijd plaats volgens de desk research methode: oftewel, vanachter ons bureau. Door middel van een concurrentieanalyse onderzoeken wij wie de concurrenten zijn, op welke terreinen zij sterk zijn en op welke minder sterk. Eventueel kijken we ook hoe zij zich positioneren (bijvoorbeeld in combinatie met een DNA onderzoek).

Wij maken een concurrentieanalyse altijd op maat, meestal is het onderdeel van een ander onderzoek, zoals een marktonderzoek.

Het doel van een concurrentieanalyse?

Elk bedrijf heeft concurrenten. Het is belangrijk erachter te komen wat deze concurrenten doen, waar zij in excelleren en waar ze in tekort schieten. Mcomm identificeert en analyseert deze concurrenten om te kijken hoe ze in verhouding staan tot uw bedrijf. Uiteindelijk doen we dit om de activiteiten/verkoop van uw product/ dienst te verbeteren waaruit u uiteindelijk u profijt haalt. Vaak is een concurrentieanalyse deel van een ander onderzoek.

Wanneer is een concurrentieanalyse van belang?

Een concurrentieanalyse is vooral zinvol als u zich in een markt beweegt met veel mededingers, bijvoorbeeld een webshop. Het is dan van belang te weten wat zijn doen, waar ze sterk in zijn en waar ze minder goed in zijn, hoe hun prijsstelling is en hoe zij zich positioneren. Natuurlijk kunt u hetzelfde gaan doen, maar dan heeft u geen onderscheidend vermogen. Juist in een markt met veel concurrentie is onderscheidend vermogen van levensbelang.

Waarom een concurrentieanalyse uitbesteden?

Allereerst kunt u zich dan met uw core-business bezighouden, maar wat wellicht belangrijker is: een externe partij kijkt objectief naar uw bedrijf/ organisatie en naar haar concurrenten. Op deze manier krijgt u een transparanter beeld en vermoedelijk betere informatie.

Laatste nieuws:

×

Direct Contact?

Stuur ons via whatsapp een bericht en wij proberen zo spoedig mogelijk te reageren.

×