fbpx

Marktonderzoek in Zeeland

Een goed marktonderzoek is cruciaal voor bedrijven of starters in Zeeland. Steeds meer mensen beginnen voor zichzelf. De droom om een eigen bedrijf te beginnen leeft bij velen. Toch zijn er maar weinig mensen die, voor ze beginnen, een goed marktonderzoek laten uitvoeren.

Handelen met kennis

Natuurlijk: een dergelijk onderzoek kost geld en als je begint wil je graag zo weinig mogelijk geld uitgeven. Toch kan het in veel gevallen nuttig zijn eerst te investeren in een marktonderzoek.

Zeker als je geld moet lenen, of het nu bij een bank is of door middel van crowdfunding, op het moment dat je een doordacht marktonderzoek kunt overleggen is een geldschieter veel eerder bereid met geld over de brug te komen.

In een goed marktonderzoek zullen de volgende aspecten zijn meegenomen: hoe groot is de markt? Hoe ziet de markt er geografisch en demografisch uit? Met een concurrentieonderzoek brengen wij de concurrentie in kaart.

Afhankelijk van het product of de dienst kunnen hier nog meer facetten aan toegevoegd worden.

Een marktonderzoek kan ook nuttig zijn als je als ondernemer wilt uitbreiden. Zo hebben we een aantal jaren geleden voor een horecaondernemer een marktonderzoek uitgevoerd. Hij heeft dit gebruikt om een lening bij de brouwerij te verkrijgen. De brouwerij, één van de grootste van Nederland, gaf aan dat zij nog nooit een dergelijk goed onderbouwt plan hadden ontvangen. Dit was voor hen de reden om de lening toe te zeggen.

Dus of je nu gevestigd bent, of je gaat vestigen in Goes, Heinkenszand, Borssele, Vlissingen, Middelburg, Veere, Oostburg, Terneuzen, Hulst, Reimerswaal, Kapelle, Zierikzee, Schouwen-Duiveland, Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen, Middelharnis, Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge: een goed onderbouwt marktonderzoek is altijd belangrijk.

Marktonderzoek in Zeeland

Laatste nieuws:

×

Direct Contact?

Stuur ons via whatsapp een bericht en wij proberen zo spoedig mogelijk te reageren.

×